FAMILJEN KAOS!

Tårtfyllningar

Jag håller på och lär mig som sagt, både vad gäller bakning och matlagning 😉 Jag har gjort samma tårta i många år, en typisk prinsesstårta men enkelt och det känns rätt trist. Jag inser såklart att det finns massvis med olika fyllningar man kan göra men det måste vara enkelt, är det för bökigt att göra och för mycket ingredienser så tröttnar jag direkt. Det vore ju kul att variera sig lixom! Nu frågar jag er om ni vill dela mer er av era tårtfyllningar som ni brukar göra? 🙂

Här är mina enkla varianter –>

(Den här har jag alltid gjort sen jag bodde hemma, nr 1)

  1. Vaniljkräm och jordgubbssylt: Vaniljkrämen blandar jag ihop som vanlig vaniljsås man har till paj men till en kräm istället och till andra lagret har jag valfri sylt. Gott men tråkigt i längden.
  2. Färdig chokladmousse: T.ex Ekströms chokladmousse. Helt ok och enkel att vispa ihop men godare med en egengjord mousse eller chokladkräm.
  3. Hallongrädde: Vispad grädde blandat med hallon och lite socker. Jättegod med härlig rosa färg och lite syrligt.
  4. Citrongrädde: Vispad grädde blandat med lemon curd. Jättegott!
  5. Chokladkräm: 200 gram valfri choklad, 1 dl grädde, 50 gram margarin. Låt stelna till. Mycket gott!

Jag har sparat ett recept på kolakräm också men som jag inte har hunnit testa ännu. Det var inte så många fyllningar att komma med kanske men enkla är de i alla fall!

Dela gärna med er av era så kan jag prova de nästa gång! 😉

5000172100138 Chokladmousse-med-akta-belgisk-choklad wpid-20150427_115339.jpg wpid-20150427_150046-1.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pauliina

    Något som alltid går hem är chokladkräm. Denna kan man ha både i tårtan och täcka tårtan med! Jag gjorde denna till min sons ettårsdag. Böt ut hälften av kakaon till oboy. Funkar också med nutella (kokas upp med grädden).

    1 dl socker
    1 dl kakao
    3 dl grädde

    Rör ihop socker och kakao. Häll på grädden och rör ihop. Ställ in i kylskåp i 30 minuter så att kakaon och sockret löses upp i grädden. Vispa fluffig.

  2. zarah

    Med fluff så krävs det lite framförhållning, man smälter ihop det dagen innan och låter det sen stå i kylen över natten, eller minst 6 timmar. Sen vispar man det som vanlig grädde 🙂 Fluff gör man så att man värmer vispgrädde. 3 dl. Får absolut inte koka! Då går det inte att vispa sen. När grädden är varm har man i det man vill smaksätta med. Tex 180gr geisha eller dumle 🙂 rör försiktigt tills allt smält. Dumlefluffen jag gjorde blev väldigt len och god. Den rekommenderar jag! 🙂

    Ska man göra fluff på sånt med gelatin i, tex geléhallon eller Ahlgrens bilar så tar man bara 60-70 gram godis till 3 dl grädde 🙂
    Fluff kan man använda som frosting också.

  3. sandra

    I vanliga fall brukar vi göra en vanlig gräddtårta med vaniljkräm och mosade hallon mellan bottnarna.
    Men sist gjorde jag en med jordgubbsmousse och dumlefluff (Lucas tårta) hallon&blåbärsmousse och vaniljkräm (Amelias tårta)

    Fluffet gör du genom att värma grädde (det får dock inte koka) Sen lägger du i valfritt godis och rör till det har smält helt. sen ska det kallna i kylen ca 6 timmar. Gärna över natten, då det måste vara helt kallt. Sen vispar du upp det till en kräm. 🙂
    googla dumlefluff så hittar du massa recept. 😉

  4. zarah

    Tack för receptet på tårtan! 🙂

    Jag brukade också alltid hålla mig till säkra gamla fyllningar. Mycket med hallon, choklad och vanilj. Men på senare tid så har jag experimenterat lite mer. I Carls tårta nu senast så hade jag hallonmousse och dumlefluff 🙂 spacklade tårtan med glasskräm. I Liams tårta hade jag geléhallonfluff och glasskräm. Det är roligt att greja och fixa och jag letar alltid nya grejjer att prova. Sånt där fluff kan man ju göra med nästan vilken smak man vill, så där har jag en hel lista med saker jag vill blanda i. T.ex geisha. Hur gott vore inte det i en tårta?! 😀

stats