FAMILJEN KAOS!

Smörgåstårta i 10 steg!

Såhär gjorde jag mina smörgåstårtor! 🙂 Jag gjorde två olika sorters tårtor. Jag har tagit en del från Jennys matblogg (http://www.jennysmatblogg.nu/), så där kan man kika också men jag har plockat lite från andra recept också samt ändrat lite efter eget tycke och smak! 😀

 

1

Steg 1 –> 

Jag valde ut dessa brickor som var lagom i storlek och som även skulle få plats i kylen. Jag la på bakplåtspapper som klipptes ut till rätt form.

2

Steg 2 –>

Tre olika röror ska göras. Två sorter per tårta. Tre lager med röror per tårta för att bygga på höjden istället för på bredden. Här gjorde jag en tonfiskröra som jag hade till två lager på ena tårtan.

  • 4 burkar tonfisk i vatten
  • 2 dl majonnäs
  • 2,5 dl crème fraiche ( den feta)
  • Ca 1/2 rödlök finhackad
  • Salt och peppar

3

Steg 3 –>

Andra röran blev skinkfyllning. Denna röra hade jag till två lager på den andra tårtan.

  • 600 gram rökt skinka (funkade bra med tunna skivor av påläggsskinka)
  • 4,5 dl crème fraiche (den feta)
  • 2 dl majonnäs
  • ca 1 finhackad rödlök
  • Salt och peppar

4

Steg 4 –>

Den tredje röran använde jag i mittenlagret på båda tårtor. Röran räcker alltså till två lager.

  • 3 burkar räkor
  • 6 kokta ägg (finhackad)
  • 3 dl majonnäs
  • 3 dl crème fraiche ( den feta)
  • ca 30 gram fryst dill (eller färsk om man vill)
  • Salt och peppar

 

5

Steg 5 –>

När rörorna är färdiga är det dags att skära av kanterna på de upptinade brödskivorna och jag placerade ut de såhär med 6 skivor per lager. Brödet Jättefranska passade väldigt bra. Det blir 4 lager av brödskivor och två paket Jättefranska räckte bra.

6

Steg 6 –>

Nu är det dags att bre på rörorna och man ska inte snåla! 7

Steg 7 –>

På med ett till lager brödskivor och sen var det dags för räk- och äggröran som jag bara hade i mitten på tårtorna men på båda två. Man väljer ju såklart själv hur man fördelar rörorna och vad för röror man vill ha men nu berättar jag bara hur jag gjorde 😉8

Nu är alla lager klara!9

Steg 8 –>

Nu är det dags att göra fyllningen som ska dekoreras runt tårtorna. Det räcker precis till två tårtor.

  • 6 dl vispad grädde
  • 4 dl crème fraiche  ( den feta)
  • 1 dl majonnäs

11

Steg 9 –>

Nu bör tårtorna få stå sig i kylen ett tag, gärna över natten så tårtorna inte blir torra utan saftigare och ”limmas” ihop.

12

Steg 10 –>

Nu är det dags att dekorera tårtorna och här är det bara att använda fantasin! Jag ville dock att fyllningarna skulle passa ihop med dekoreringen hyfsat. Tårtan med mestadels tonfiskröra i dekorerade jag med räkor, ägg, dill på kortsidorna, citron, sen flög det på vindruvor och gurka av bara farten då jag var rätt stressad hehe.

Den andra tårtan som hade mest skinkfyllning i blev klädd med gurka på kortsidorna, skinka (lite grövre skivor av skinka), ostskivor (färdigskivade), tomat och vindruvor.

Beroende på när tårtan ska ätas så kan man bara ha över plastfolie om de ska in i kylen igen.

Galet gott!!!! 😀

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats