FAMILJEN KAOS!

Pannacotta med vit choklad

Och så efterrätten kommer här! Skönt, då har jag hittat 3 rätter till nyår, vad gott det ska bli! Längtar! så lyxar man ju aldrig till det annars

🙂

Tid: 15 min + 2 timmar i kylskåpet
4-6 portioner

Ingredienser:

  • 5 dl grädde
  • 1 st vaniljstång
  • eller     1 tsk vaniljsocker
  • 100 g vit choklad
  • 3 st gelatinblad

Garnering:

  • ca 0.5 dl bär t.ex. vinbär, hallon, blåbär, tranbär
  • ev. ca 15 g flagad choklad

 

Gör så här:

  1. Bryt eller skär chokladen i mindre bitar.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Mät upp grädden i en kastrull, det går bra med vispgrädde eller annan grädde. Det går också bra med en blanding av vispgrädde och mjölk eller vatten.

    Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna. Lägg både vaniljstång och alla frön i grädden.

    Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.

  4. Låt koka upp och koka ca 1-2 minuter, var försiktig så att det inte kokar över.

    Tillsätt chokladen. Rör tills den smält.

  5. Ta bort kastrullen från plattan nu om du inte redan gjort det (mycket viktigt).

    Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.

  6. Häll upp i portionsskålar. (Om du inte har en bra kastrull att hälla ur så kan du antingen använda såsslev eller så häller du upp smeten i t.ex. ett litermått som går lätt att hälla ur eller så använder du en ”candy funnel” som på bilden.)
  7. Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.
  8. Dekorera med syrliga bär och ev. flagad choklad. (För att få chokladen flagad kan man ta en osthyvel och hyvla på sidan av chokladbiten.)

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats