Nu har vi hittat huvudrätten (till vår barnfria helg). Var sugen på pasta, god sås och fläskfilé, så jag hittade den pastagratäng från Jennys matblogg!
Pasta- och fläskfilégratäng!
Denna är en gratäng med pasta, fläskfile, svamp och körsbärstomater!
Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader. Skär upp fläskfilen, salta och peppra. Och bryn den klar i smör. Smörj en ugnsform och gör ostsåsen, smält smöret, vispa ner mjölet. Rör ner lite av grädden och mjölken och vispa under tiden – så att det inte klumpar sig. Smaka av med salt och peppar, muskot. Rör ner scamp och tomat , och låt det sjuda en fem minuter. Varva sedan kött, pasta och ostsås i ugnsformen. Och toppa med ytterligare lite ost innan den gratineras.
När osten har fått fin färg , så är gratängen färdig att serveras med en god grönsallad.
Källa: http://www.femme.se/jennysmatblogg/2012/01/12/pasta-och-flaskfilegratang/
Kan tipsa om hennes fläskfilé med 4-pepparsåsen annars. Såå god. 🙂
Får kolla upp det! 😉