FAMILJEN KAOS!

huvudrätt till nyår

skriver ner receptet för huvudrätten till nyår, hittade denna goda rätt på Jennys matblogg, riktigt bra blogg!

 

Fläskfile i krämig gorgonzolasås!

 

Fläskfilen kan bytas ut mot oxfile och även mot kycklingfile.

Det här behöver du till 4-5 portioner:

6 portioner potatismos 2 äggulor 2 putsade fläskfilé salt och peppar Gorgonzolasås : 2 msk Smör 150 gram god gorgonzolaost 1 liten fin finhackad sharlottenlök 4 dl creme fraiche 1/2 tsk dijonsenap 1-1/2 dl grädde salt och peppar

Toppa med klippt fin persilja

Gör så här: Ställ ugnen på 250 grader. Rör ihop potatismoset med äggulorna Spritsa moset runt omkring på en ugnsfast form och grädda iugnen tills den fått vacker färg. Under tiden skär du cm-tjocka bitar av fläskfilen och bryner klart i smör. På stekspadet gör du sedan såsen, fräs löken mjuk i smöret – men den ska inte få färg. Häll över vätska och låt sjuda. Sila bort löken och rör ner creme fraiche, och senap och smula ner osten och låt puttra i fem minuter smaka av med salt och peppar. Lägg upp köttet i mitten på fatet med spritsat gyllene mos, ringla över såsen och dekorera med persilja

Potatismos: 1 kilo potatis ca 2 – 2 1/2 dl uppvärmd gräddmjölk en rejäl klick med smör 1 tsk salt 1 krm peppar Gör så här: Skala potatisen, och skär i små bitar och koka den mjuk i  saltat vatten i ca 2o minuter. Värm upp grädd/mjölken och smöret i en kastrull. Stöt potatisen med en stöt eller visp. Stöt/vispa ner gräddblandningen bland potatisen, smaka av med salt och peppar.

 

 

Här hittar du Jennys matblogg:   http://www.femme.se/jennysmatblogg/

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats