Chokladälskare som jag är så blev det denna goda, ser ju riktigt gott ut i alla fall! Ljus och mörk chokladmousse!
Ljus- och mörk chokladmousse!
Blir 4 portioner med både den mörka och ljusa tillsammans.
Mörk chokladmousse:
100 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden fluffig. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i micron. Rör ner äggulan i chokladen, den bör fått svalan något så den inte är jättevarm. Rör sen ner chokladen försiktigt i den vispade grädden. Fördela i portionsglas eller en stor skål. Gör på samma sätt med den ljusa chokladmoussen.
Sen ska de stå minst 2 timmar i kylskåp och därefter ha lite grädde och chokladsås på.
Ljus chokladmousse:
100 g ljus marabouchoklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
Topping;
Vispad grädde + chokladsås
Källa: http://kryddburken.se/tag/mork-choklad/
Senaste kommentarer