Äntligen har jag gjort egen och GOD müsli! Jag äter helst müsli och fil på morgonen men jag har provat alla möjliga müslisorter/flingor/start/egenblandad varianter. Jag tycker allt blir äckligt efter en stund. Jag vill att det ska vara rätt nyttigt men ändå gott ju, gärna mycket fibrer i, speciellt nu när man är gravid och dessutom äter järn = trög mage..
För flera år sen hade jag ett enkelt recept som jag rörde ihop själv och sen in i ugnen, så jäkla gott! Sen försvann receptet och jag har inte kunnat göra den på många år. Nu hade jag sån tur att syster hade samma recept kvar! Nu ska jag äta det varje morgon och ibland på kvällen när jag blir hungrig igen.
Här är receptet! (Inte märkvärdigt alls men gott tycker jag och du kan ju såklart ha i annat du gillar också)
1 1/2 liter havregryn
2 dl vete- eller havrekli
2 dl vetegroddar
2 dl flytande honung
2 dl rapsolja
2-3 dl valfria osaltade nötter
ca 1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
Hacka nötterna lite grann om du vill. Blanda ihop allt och bred ut röran på en plåt i ca 40 minuter i ugnen ( 150 grader), rör runt ett par gånger under tiden.
Du kan sen blanda i lite russin om du vill ha müslin lite sötare!
Senaste kommentarer