Det fick bli en liten kantarellpaj! Aldrig gjort förut men hittade ett recept men ändrade lite så det blev enklare. Tog en annan pajdeg som är enklare och inte behöver förgräddas. Tog pajdegen som jag brukar ha till tacopaj. Det blev jättegott! Om nån är intresserad av receptet så gjorde jag såhär:
Degen:
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
25 gram smör/margarin
3/4 dl mjölk
Fyllning:
1 ägg
ca 1,5-2 dl creme fraiche
Ca 1-2 dl riven ost
Kantareller, svårt att säga hur mkt det var men det ska täcka ett lager svamp i formen
Salt och lite peppar
Så gjorde jag:
Blandade ihop ingredienserna till degen och tryckte ut i formen. Stekte sen kantarellerna och kryddade. La först i svampen i botten av formen. Blandade ihop fyllningen men sparade lite av osten, kryddade lite. Hällde över fyllningen så all svamp täcktes och sen strödde lite ost över allt. Sen var pajen inne i ugnen i ca 20 min på 225 grader.
Det blev lyckat enligt mig i alla fall men sen kan man ju såklart ändra lite så man får det som man vill ha det. 🙂
Hehe ja det blev gott 🙂
Gud sa gott det ser ut! Jag skulle kunna doda for en kantarell macka eller dylikt just nu 😛