Charlotta frågade efter receptet på ägghalvorna som jag brukar göra så här får ni två olika varianter som jag har provat! 🙂
Mina enkla ägghalvor: (De här gör jag mest av, superenkla och supergoda!)
Du behöver:
Ägg
Kaviar
Grädde
Dill
Dela de hårdkokta äggen och gröp försiktigt ur äggulan. Blanda äggula med grädde och kaviar, mosa samman tills konsistensen känns lagom för att kunna spritsa ut röran i ägghalvorna igen, smaka också av tills du tycker röran smakar bra helt enkelt. Sen dekorerar du med lite dill!
Andra receptet på ägghalvor : ( Dessa har jag bara testat en gång, mer avancerat att göra men gott )
Receptet gäller för 12 st
INGREDIENSER
3/4 dl creme fraiche
100 g räkor utan skal
Rivet skal av 1/2 st citroner
1 tsk stött kummin
2 msk hackad färsk dill
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
6 st hårdkokta ägg
GÖR SÅHÄR:
Vispa creme fraiche till en fast kräm. Hacka räkorna grovt. Blanda creme fraiche med räkor, citron, kummin och dill. Smaka av med salt och peppar. Skala och dela äggen i halvor. Ta ur gulan och smula ner 2/3 i räkröran. Fyll äggvitorna med röran och smula över resten av gulorna.
Garnera med dill.
Haha jag orkar inte, nu tänkte jag ”va, frågade jag efter recept?” xD Men det låter verkligen sjukt gott, kanske ska ta med de med räkor till vår påskmiddag 😀
Haha just det, testa gärna, gottgott! Rolig du 😀
Tack, ska testa båda! Det låter spännande med kummin.
😀