Provade ett nytt recept idag på en vit kladdkaka! Den blev bra och god men jag skulle nog haft inne den några minuter till då den blev lite rinnig, (nästan 25 min kanske till nästa gång). Receptet hittade jag här http://www.femme.se/jennysmatblogg/page/3/. Kladdkakan åt vi med vispgrädde, jag tror att det skulle vara supergott med t.ex. färska jordgubbar till också, i sommar, måste testas! 😀
VIT KLADDKAKA MED DIGESTIVBOTTEN
Digestivbotten:
100 gram smält smör
14-15 krossade digestivkex
Vit kladdkaka:
100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
Ströbröd och smör till formen
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader, Smält smöret och rör i hop med de krossade digestivkexen. Bred ut i en smord rund ugnssäker form (ca 22-25 cm diameter) Ställ svalt medan du rör ihop kladdkakan.
Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Sedan häller du upp smeten över den kylskåpskalla digestivbotten.Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering.
Senaste kommentarer