Här kommer receptet för den supergoda jordgubbspajen jag gjorde nyligen! 😀
Ingredienser
Pajskal
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1/2 dl socker
- 150 g smör
Fyllning
- 500 g jordgubbar (500 g motsvarar 1 liter)
- 1 dl vispgrädde
- 1 ägg
- 1/2 dl socker
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk vaniljsocker
Till servering
- vaniljvisp eller vaniljglass
Såhär gör du:
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skal: Nyp ihop mjöl, bakpulver, salt, socker och smör skuret i bitar till en deg, antingen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).
- Fyllning: Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg dem på bottnen. Vispa ihop grädde, ägg, socker, potatismjöl och vaniljsocker tills det blir lite fastare. Häll smeten över jordgubbarna.
- Grädda mitt i ugnen i 45 minuter, tills pajen stannat och fått fin färg.
- Till servering: Servera gärna med vaniljvisp eller glass.
För alla
Innehåller ägg. Gör glutenfri: ersätt pajbottnen med glutenfritt pajdegsrecept. Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ till smör och grädde. Ersätt vaniljvisp med laktosfri grädde och smaksätt den med vanilj, eller bjud med laktosfri glass. Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt grädde mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfri grädde smaksatt med vanilj, eller bjud mjölkfri glass till servering.
Åh vad glad jag blev när jag såg att du hade skrivit ut receptet. Såg så god ut. Ska definitivt testa att baka den!!:)
Den var god och enkel! Du får gärna säga till ifall jag glömmer skriva receptet men är intresserad 😉